A.P.V. De Eendracht

Archief

Minderhout 9 juli 2016.

 Deze week konden we maar liefst op vier vluchten inkorven te weten; Minderhout  voor de jongen, Pont St. Maxence voor de laatste midfond, Chateauroux voor de dagfond en Albi voor de zware jongens.

Vorige week op Minderhout nog 11 inkorvende leden goed voor 138 duiven nu nog 9 inkorvende leden met totaal 80 duiven. De verliezen onder de jongen blijven maar aanhouden. Afwachten hoe het deze vlucht met de verliezen verloopt. Van de 9 inkorvende leden vlogen er 7 prijs. Ton Roethof was deze keer de winnaar op de 1e, 5e en 11e plaats, gefeliciteerd. Johan Rakowski volgt op de 2e, 3e, 16e en 20e plaats. Harry Voskuilen op de plaatsen 4, 6, 14 en 15. Cola Lambrechts ook weer in de uitslag en wel op de 7e en 18e plaats. Bert Bouwman met een honderd procent score op de 8e en 12e plaats. Combinatie de Groot en dochter vorige week de grote winnaar bezet nu de plaatsen 9e, 13e, 17e en 19e. En als laatste liefhebber Erik de winkel op de 10e plaats.

 Pont St. Maxence.

 Alweer de laatste midfondvlucht vanuit Pont. St. Maxence een bekend station dit jaar omdat we er regelmatig gelost zijn. Op deze vlucht nog maar 8 deelnemers met een totaal aan ingekorfde duiven van 56. Dus 14 te verdelen prijzen. Deze zijn als volgt verdeeld op de eerste plaats dit keer Iwan Lambrechts met verder de plaatsen 5, 9 en 14. Van harte gefeliciteerd. Harry Voskuilen neemt de plaatsen 2, 4, 7, 8, en 10 voor zijn rekening. Ton Roethof op de 3e en 13e plaats. Combinatie de Groot en dochter als nummer 6 en 12 in de uitslag en op de 11e plaats Janus Schotsman.

 Chateauroux.

 

Ook hier is het duidelijk dat door het grote aantal vluchten en verliezen het aantal liefhebbers en duiven sterk afneemt. Uiteindelijk toch de vereiste 7 liefhebbers bijeen gekregen om te mogen inkorven. Op deze vlucht totaal aan ingekorfde duiven, 31 stuks. Vier van de zeven deelnemers verdelen de 8 stuks prijzen Op de eerste plaats Harry Voskuilen met een tijd van 14.56.06 uur. Van Harte. Bij de melding van zijn eerste duif redelijk in mineur omdat hij er meer van had verwacht. Uiteindelijk viel het toch wel mee gezien de uitslag. Jan Recourt op de 2e, 3e, 5e, 6e en 8e plaats. De overige te verdelen twee plaatsen zijn voor Combinatie de Groot en dochter op de 4e en Iwan Lambrechts op de 7e plaats.

 

Albi. 

Bij ons als nationaal inkorfcentrum voor deze vlucht kwamen 10 liefhebbers inkorven. Twee van buiten de vereniging zijnde John Rekers en Kees van Nieuwenhuijzen. De overige zijn van onze eigen vereniging. Bij Jaap was de eerste melding van John Rekers met de 03-1050419 op 11.57.44 uur met een snelheid van 965,366 m/min. Van harte gefeliciteerd. Tweede in de uitslag en eerste van onze vereniging Rinus Lambrechts die ook de plaatsen 5, 6, 7 en 10 bezet. Kees en Keesje van Nieuwenhuijzen op plaats 3. Hans Keller op de plaatsen 4 en 9. En als laatste onze nestor van de vereniging Cor Uitham kortweg genoemd C. U. op de 8e plaats.

Een nestor kan worden omschreven als een eerbiedwaardige grijsaard. Het woord komt uit de Griekse mythologie van Homeros, waarin Nestor een wijze en verstandige koning is. Tegenwoordig wordt het woord af en toe nog gebruikt voor de oudste en wellicht meest wijze persoon van een groep.??

 

In het eerste weekend van juli vlogen we dus Minderhout, onze eerste jongeduivenvlucht. Elf liefhebbers hadden 138 duiven ingemand. Zo’n aantal is dramatisch laag te noemen. De verliezen van’t hok en op de eerste gezamelijke africhtingen zijn tegenwoordig extreem hoog. Niemand weet waar de oorzaak ligt. Trouwens ook het aantal ingezette duiven op de mid- en dagfond keldert. We krijgen binnenkort  nog te maken met  wedvluchten met 8 prijsjes! Maar goed; ook kleine concoursen hebben  hun ‘grote’winnaars. Lees maar eens mee. Van de eerste tien Minderhoutprijzen  neemt de succesrijke combinatie de Groot & en Dochter de klasseringen 1-2 en 5 voor zijn rekening. Op de voet gevolgd door Janus Schotsman met 3 en 7. Iwan Lambrechts is ook een koploper met 4 en 8  dan zien we op plaats 6  nog een Lambrechts en wel Cola uit de wijk Liendert. De laatsten die eervol over de eindstreep gaan zijn Jan Haverlach als nummer 9.( onze janneman klokt er binnen de limiet 5 van de 7, een succesje om spreekwoordelijk over naar huis te schrijven). Tiende wordt Ton Roethof. In de rest van het deelnemersveld zien we achtereenvolgens Harry Voskuilen, Johan Rakofski, Gerard de Graaf en Remco Gouw.

De  midfondvlucht  vanaf Melun Andrezel die we op dezelfde dag verconcoursen heeft 8 deelnemende melkers. Zij zijn goed voor 74 duiven. Hier wint Harry Voskuilen. Hij pakt met 7 van zijn 14 gevleugelde kanshebbers:1-4-5-7-15-17-19., Ook hier zijn Cor en z’n dochter weer in de voorste gelederen te vinden; 2 en 6.( Hou die Cor in de gaten!) Iwan Lambrechts noteert 3 en 9. Janus Schotsman is onze vrolijke nummer acht en Sebastiaan vd Hoek houdt de eer van de wijk Liendert hoog en maakt het  tiental compleet. Gerard de Graaf, Jan Haverlach en C.l.Uitham moeten met een 11e,12e en 13e plek tevreden zijn. Als we het strijdtoneel zo eens overzien kunnen we  deze keer constateren dat alle  8 deelnemers op het prijslijstje te vinden zijn.

Zie voor verslag Perigueux  ook bij Nationaal Inkorfcentrum

Geen Bourges maar Tours.

 Voor de verandering maar weer eens een wijziging ten opzichte van het vluchtprogramma geen Bourges maar Tours dus. Op zo’n 630 km van hier ligt midden in Frankrijk aan de rivier de Loire de stad Tours. Een prachtige stad met het statige stadhuis de indrukwekkende kathedraal en zijn sierlijke brug over de Loire zomaar een greep uit de vele historische gebouwen die de stad rijk is.

Donderdag werden door 10 leden totaal 65 duiven ingekorfd die na een lange rit op vrijdagochtend in Tours arriveerden en werden verzorgd. Het weer was zaterdag goed in Frankrijk en ook hier in Nederland zag het er goed uit zodat tot lossing kon worden overgegaan. Om 7.00 uur werden de duiven los gelaten.

De eerste melding was van Gerard van Eijk met zijn 16e getekende duif de 14-1778188 op 16.05.12 uur. Gerard had er 16 mee en dan je 16e getekende draaien dan heb je wel verstand van duiven, hi, hi. Verder nog prijzen op de 6e en 15e plaats. Gefeliciteerd. De 2e plaats werd opgeëist door Jan Recourt die verder in de uitslag ook de plaatsen 7e, 8e, 10e en 11evoor zijn rekening nam. Herman de Waal legt beslag op de 3e prijs.

Combinatie de Groot en dochter werden 4e en 12e in de uitslag. Harry Voskuilen met drie duiven in de uitslag van totaal 17 te verdelen prijzen op de 5e, 9e en 16e plaats. Gerard de Graaf vinden we op de plaatsen 13e en 17e en de lijst is compleet met Iwan Lambrechts als 14e

En natuurlijk werden de duiven ter voorbereiding nog even gelapt in Velddriel

 

Pont Sint Maxence met paraplu

Ja zeker dat station vlogen we op die natte en regenachtige 25e juli voor de verandering ook maar eens weer. Hier hadden van onze vereniging 13 leden honderd elf duiven op reis gestuurd. Tien man wist prijs te vliegen. Harry Voskuilen was de onbetwiste winnaar( 1-4-7-14-19-24-27) op de voet gevolgd door Ton Roethof als nummer 2. Comb de Groot & dchtr scoorde 3-13-26. Iwan lambrechts pakte de plaatsen 5-6-15- en16. Als nummero 8 meldde Jan Pot zich met 2 duiven mee had hij 50% prijs, Gerard de Graaf nestelde zich op de 9e plek en Jan Haverlach maakte met de 10e het tiental compleet. In de achterhoede moesten Sebastiaan v/d Hoek, Janus Schotsman en Cor Uitham de resterende prijzen verdelen.

Lees ook eens de verhalen en anekdotes in de rubriek: Op het Duivenpad

Wat oude fotos van het jubileum van Pro Patria in 1983. De club bestond toen vijftig jaar. Er was een groot feest in een horecagelegenheid in Hoevelaken en een druk bezochte receptie in het clubgebouw aan de Woestijgerweg. De foto's vormen voor de beschouwer van nu een echt zoekplaaltje  Wie is en was wie

        bestuur vlnr:v Eijk, Abbing, de Vries, Bouwman, Tap, v Diermen, Voskuilen en Streefkerk           voorzitter neemt aandenken in ontvangst van de Reisduif, een geborduurde duif

                                 We kregen een herinneringsspeldje opgeprikt                                                                                         het was druk, eigenlijk stampvol

  de bloemen           de ceremoniemeester

Wat impressies van de Feestavond  in 2013(fotowerk Hans Keller)


Aan de bar

 
Een beetje van 'DAT DAAR'!!!!!


Gezelligheid kent geen tijd!!!


De 'diesel club'


Koffietijd


Smullen maar!!!
Luister nou Eens

 

 De 'prijzentafel'