A.P.V. De Eendracht

Wedvluchten en uitslagen

                                  

  Weer eens een wijziging van lossingstation niet zoals het programma aangaf Feluy maar het werd Oudenaarde.

Oudenaarde is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt 30 km ten zuiden van Gent en telt ongeveer 30.000 inwoners, die Oudenaarde naars of Oudenaardisten worden genoemd. Feluy ligt 31 km onder Brussel. Oudenaarde daarentegen ligt 73,9 km ten westen van Brussel en op gelijke hoogte 30 km van Kortrijk. Op de club was hierover de nodige discussie. Na de verliezen van de afgelopen weken was het vrijdag op de club kijken of er wel genoeg deelnemers waren en hoeveel duiven er nu nog ingekorfd konden worden. Wel weer 9 liefhebbers maar ten opzichte van vorige week 8 duiven minder nu 57. Ook dit weekend hebben de weergoden en niet de lossingverantwoordelijken het weer voor het zeggen. Over de hele linie regelmatig buien en was het dus weer zoeken naar het geschiktste moment om te lossen. Vorige week pakte het achteraf nog redelijk goed uit maar of dit ook dit weekend het geval was bleek bij het afslaan. Een vluchtje van 191 km wat om 13.15 uur werd gelost stond in onze vereniging 81 minuten open. Juist, een pechdag en zo te horen weer veel verliezen bij ons en in de regio. Bij ons in de vereniging had Harry Voskuilen als 1e een mooie tijdduif op 15.50.35 uur en nog een 4e plaats, van harte gefeliciteerd. De 2e en 13e plaats zijn voor Erik de Winkel. De liefhebber met de meeste duiven in de uitslag is Cor de Groot en dochter en wel op de plaatsen 3, 6, 7, 14 en 15. Jan Haverlach op de 5e en 12e. Dan hebben we nog 4 plaatsen over en die zijn op plaats 8 Iwan Lambrechts die net voor Cola Lambrechts op 10e zit. Tussen deze twee zit nog Janus Schotsman op de 9e en pakt Cola in op de 11e plaats. Tot zover het verslag van een treurig verlopen wedvlucht en of het nu aan de westelijk gelegen losplaats of het weer onderweg heeft gelegen het is weer duiven tellen geblazen. Niet leuk om steeds weer in te moeten leveren. 

Cahors .

Dinsdag 26 juli werden in ons nationale inkorfcentrum door 8 deelnemers totaal 30 duiven in de mand gestoken. Cahors is een Franse gemeente en de hoofdstad van het departement Lot. De stad ligt in een meander van de rivier de Lot en is bijna volledig omgeven door water. Niet vanaf de brug de Pont Valentré over de rivier Lot maar op een geschiktere plaats werden de duiven op vrijdagmiddag met mooi weer om 14.00 uur gelost voor een afstand van ongeveer 935 km. In de afdeling 7 zijn geen duiven in de avond en de nacht aangekomen. De eerste duiven waren in Utrecht en Soest op respectievelijk 6.19 en 6.48 uur. Bij ons heel verassend Bert Bouwman die de eerste twee plaatsen voor zijn rekening neemt. Na de gevechten met de slechtvalken op de Lange Jan eindelijk eens een positief resultaat. Bert draait de eerste duif  een jaarling de 5-1529734 op 10.10.02 uur met een snelheid van 1223,034 m/min. Bij ons dus eerste maar in de uitslag van afdeling 7 een mooie 8e plaats en in de regio A een 3e. Van harte gefeliciteerd. Kees van Nieuwenhuijzen, hij zal ook eens niet van de partij zijn, op de derde en 8e plaats in de uitslag. De meldpost Jaap Pouw op een keurige 4e plaats. Hans Keller en Willem van Rhenen maken de plaatsen 5, 6 en 7 compleet. Van de 8 liefhebbers missen we er dus 3 in de uitslag. Ook hier waren nog diverse duiven onderweg.

Minderhout 9 juli 2016.

 

Deze week konden we maar liefst op vier vluchten inkorven te weten; Minderhout  voor de jongen, Pont St. Maxence voor de laatste midfond, Chateauroux voor de dagfond en Albi voor de zware jongens.

Vorige week op Minderhout nog 11 inkorvende leden goed voor 138 duiven nu nog 9 inkorvende leden met totaal 80 duiven. De verliezen onder de jongen blijven maar aanhouden. Afwachten hoe het deze vlucht met de verliezen verloopt. Van de 9 inkorvende leden vlogen er 7 prijs. Ton Roethof was deze keer de winnaar op de 1e, 5e en 11e plaats, gefeliciteerd. Johan Rakowski volgt op de 2e, 3e, 16e en 20e plaats. Harry Voskuilen op de plaatsen 4, 6, 14 en 15. Cola Lambrechts ook weer in de uitslag en wel op de 7e en 18e plaats. Bert Bouwman met een honderd procent score op de 8e en 12e plaats. Combinatie de Groot en dochter vorige week de grote winnaar bezet nu de plaatsen 9e, 13e, 17e en 19e. En als laatste liefhebber Erik de winkel op de 10e plaats.

Pont St Maxence

Ja zeker dat station vlogen we op die natte en regenachtige 25e juni voor de verandering ook maar eens weer. Hier hadden van onze vereniging 13 leden honderd elf duiven op reis gestuurd. Tien man wist prijs te vliegen. Harry Voskuilen was de onbetwiste winnaar( 1-4-7-14-19-24-27) op de voet gevolgd door Ton Roethof als nummer 2. Comb de Groot & dchtr scoorde 3-13-26. Iwan lambrechts pakte de plaatsen 5-6-15- en16. Als nummero 8 meldde Jan Pot zich met 2 duiven mee had hij 50% prijs, Gerard de Graaf nestelde zich op de 9e plek en Jan Haverlach maakte met de 10e het tiental compleet. In de achterhoede moesten Sebastiaan v/d Hoek, Janus Schotsman en Cor Uitham de resterende prijzen verdelen.